Strona główna Giełda pracy Katalog firm Reklama Kontakt
Logowanie / Rejestracja
Login:
Hasło:



Jeśli nie masz jeszcze konta, zarejestruj się tutaj.











Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu Stoczniowcy.pl

1. Administrator Twoich danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych zgromadzonych oraz przetwarzanych w  związku z korzystaniem z serwisu  Stoczniowcy.pl jest Firma Bohdan Wasilewski z siedzibą w Warszawie (ul. Sezamkowa 18, 05-077)

2. Kontakt z nami w sprawie przetwarzania Twoich danych osobowych
drogą e-mail kontakt@stoczniowcy.pl

3. Skąd mamy i dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe: cel oraz podstawa prawna
Twoje dane osobowe otrzymaliśmy od Ciebie podczas rejestracji w serwisie Stoczniowcy.pl
Proces rejestracji polega na wprowadzeniu przez Ciebie danych osobowych niezbędnych do utworzenia profilu.

W przypadku użytkownika indywidualnego – to pola oznaczone gwiazdką
- login:*
- hasło:*
- Imię i nazwisko:*
- Miejscowość:*
- Województwo:*
- E-mail:*
- Zawód:*

W przypadku firm ( w tym osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą)
- Login:*
- Hasło:*
- Nazwa skrócona:*
- Nazwa:*
- Ulica:*
- Nr domu:*
- Kod pocztowy:*
- Miejscowość:*
- Województwo:*
- NIP:*
- Telefon:*
- E-mail:*
- Branża:*

Jeżeli nie podasz nam tych danych osobowych Twój profil nie będzie mógł zostać utworzony i nie będziesz mógł korzystać z serwisu Stoczniowcy.pl.
Podanie pozostałych, nieobligatoryjnych  danych osobowych oraz informacji zależy od Ciebie.

Możesz te dane modyfikować według swoich potrzeb, mając świadomość, że gdy za pomocą portalu : funkcja „odpowiedz na ofertę” odpowiadasz na ofertę pracy umieszczoną przez Pracodawcę na naszej Giełdzie Pracy to, te dane osobowe oraz informacje, które wpiszesz  w swoim profilu zostaną do niego przesłane, ta sama sytuacja się dzieje gdy jako Pracodawca odpowiadasz przez  funkcję „odpowiedz na ofertę” na ofertę, umieszczoną przez Pracownika
Twoje dane osobowe są przez nas przetwarzane w celu świadczenia następujących usług:
a) publikacja na Giełdzie Pracy  ofert Pracodawców poszukujących pracowników oraz Pracowników poszukujących zatrudnienia
b) odpowiedź na zamieszczone oferty poprzez automatyczną funkcję serwisu „odpowiedz na ofertę”
Zarówno publikacja ofert jak i odpowiedz na ofertę jest zależna od Ciebie.
Ty decydujesz czy chcesz:
 - opublikować ofertę na naszej Giełdzie Pracy,  
- odpowiedzieć na ogłoszenie za pośrednictwem naszego serwisu, gdy aplikujesz w ten sposób  na dane stanowisko  oznacza to, że wyrażasz zgodę na udostępnienie swoich danych osobowych wybranemu przez siebie  pracodawcy
- samodzielnie wysłać Pracodawcy CV, Pracownikowi ofertę zatrudnienia  o ile  w treści opublikowanej oferty jest podany adres e-mail – w tym przypadku nie jesteśmy administratorem wysyłanych przez Ciebie do Pracodawcy danych.

c) puszczania  mailingów z informacjami zawierającymi wybrane przez nas oferty pracy lub inne informacje marketingowe o ile wyrazisz na to osobną zgodę
d) gdy kontaktujemy się z Tobą w sprawach dotyczących Twoich reklamacji czy skarg
e) gdy kontaktujemy się z Tobą w sprawach  informacji o aktualizacji naszego serwisu, gdy przekazujemy Ci komunikaty dotyczące zmian dokonywanych w serwisie,

Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych :
- Twoja zgoda - art. 6 ust. 1 lit. a RODO
- Dodatkowo w przypadku danych obligatoryjnych niezbędność przetwarzania do świadczenia przez nas usług  - art. 6 ust. 1 lit. b RODO
- Gdy obliguje nas do tego obowiązek prawny min. możemy przetwarzać Twoje dane osobowe do celów podatkowych czy księgowych  - art. 6 ust. 1 lit. c RODO
- Gdy wynika to z naszego prawnie uzasadnionego  interesu realizowanego przez nas lub osobę trzecią  - art. 6 ust. 1 lit. f RODO
Przy dochodzeniu i obronie przed roszczeniami przetwarzanie danych odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu

Pliki Cookie

Informujemy, że w naszym serwisie używamy plików cookie, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies  zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji uzyskasz w naszej Polityce Cookie

4. Udostępnianie Twoich danych osobowych
Rejestrując się w naszym serwisie wyrażasz zgodę  na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w tym ich udostępnianie ( w każdej chwili masz prawo wycofać taką zgodę)
Twoje dane osobowe udostępniamy w następujących przypadkach:
- Pracodawcom lub Pracownikom gdy odpowiesz na zamieszczoną przez nich ofertę na Giełdzie Pracy  poprzez korzystanie z funkcji naszego serwisu „odpowiedz na ofertę”
- Gdy publikujesz swoją ofertę na naszej Giełdzie Pracy – każdy użytkownik naszego serwisu może się z nią zapoznać i skontaktować się z Tobą za pomocą  funkcji „odpowiedz na ofertę” lub używając danych kontaktowych, które podajesz w swojej ofercie.
- upoważnionym pracownikom lub współpracownikom, którzy mają do wykonania swoje obowiązki w tym zakresie
- podmiotom, które wykonują usługi na naszą rzecz :
Min. firmy hostingowe, agencje reklamowe, firmy obsługujące od strony technicznej nasz serwis, biura rachunkowe
- Organom  publicznym zgodnie z przepisami obowiązującego prawa

5. Jakie są Twoje prawa ?
a) Masz prawo do cofnięcia wszystkich  udzielonych nam zgód.
- masz prawo wycofać swoją zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych obligatoryjnych, zgodę na regulamin naszego serwisu oraz na politykę prywatności  jednak oznacza to, że nie będziemy mogli świadczyć Ci usług  a Twoje konto oraz dane osobowe zostaną usunięte. (cofnięcie Twojej zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych, które realizowaliśmy przed jej wycofaniem)
b) Wycofać zgodę możesz poprzez:
samodzielne usunięcie swojego konta poprzez funkcję Usuń Konto
lub napisać do nas w tej sprawie  na adres e-mail:  kontakt@stoczniowcy.pl
c) Masz prawo modyfikować, zmieniać i  usuwać swoje nieobligatoryjne dane osobowe  i informacje poprzez swój panel i funkcję „modyfikuj dane”
d)  Masz prawo modyfikować i poprawiać swoje obligatoryjne dane osobowe  poprzez swój panel i funkcję „modyfikuj dane”
Jeżeli uważasz to za niewystarczające, możesz skontaktować się z nami  na adres e-mail: kontakt@stoczniowcy.pl
e)  masz prawo do „bycia zapomnianym’
„Bycie zapomnianym” to prawo dotyczące żądania usunięcia wszystkich lub wybranych danych osobowych. Jeżeli chcesz usunąć obligatoryjne dane osobowe wiąże się to z usunięciem  Twojego konta i tak będzie przez nas traktowane.
Możesz tego dokonać samodzielnie poprzez swój profil i funkcję „modyfikuj dane” lub funkcję Usuń Konto albo skontaktować się z nami  na adres e-mail: kontakt@stoczniowcy.pl  
f)  masz prawo do sprzeciwu wobec wykorzystania swoich danych osobowych, czyli np. cofnięcie zgody na  otrzymywania wybranych ofert pracy czy informacji marketingowych  poprzez  e-mail oraz do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych z powodów związanych z Twoją szczególną sytuacją
g)  masz prawo do żądana ograniczenia przetwarzana swoich danych osobowych, jak również żądania  od nas dostępu do swoich danych osobowych, informacji na temat ich wykorzystywania, przetwarzania, okresu przechowywania czy udostępniania. Masz prawo do przenoszenia swoich danych osobowych o ile jest to technicznie możliwe.

W tych sprawach należy kontaktować się z nami poprzez e-mail: kontakt@stoczniowcy.pl
Twoje żądania zrealizujemy najszybciej jak to możliwe w terminie do 7 dni, w przypadku gdy sprawa będzie bardziej skomplikowana w terminie do miesiąca.
h) Jeśli uważasz, że Twoje prawa zostały naruszone masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych a po 25 maja 2018 r. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
6) Okres przechowywania danych osobowych
Przechowywanie Twoich danych osobowych jest związane korzystaniem przez Ciebie z  naszych usług.
Dane osobowe będziemy przechowywać:
a) do czasu cofnięcia Twojej zgody, żądania usunięcia Twoich danych osobowych czy wyrażenia sprzeciwu
b) usunięcia Twojego konta z serwisu Stoczniowcy.pl
c) jeśli Twoje dane osobowe w całości lub części nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez serwis Stoczniowcy.pl Administrator ma prawo  do ich usunięcia
d) w przypadku roszczeń w stosunku do nas lub innych sytuacji, w których jesteśmy do tego zobligowani prawem dane będą przechowywane tak długo jak będzie to konieczne i będą nas do tego obligowały aktualne przepisy prawa.
e) informacje dotyczące plików cookies znajdziesz w naszej Polityce Cookie
7.Ochrona Twoich danych osobowych
Kwestia  bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych jest dla nas ważna, robimy wszystko by  chronić Twoje dane osobowe. Stosujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa. Dostęp do danych osobowych w zakresie wykonywania swoich obowiązków mają osoby upoważnione. Używamy  szyfrowanej transmisji danych (SSL) podczas rejestracji i logowania. Użytkownik powinien pamiętać o tym by swoich danych dostępowych do konta nie przekazywać osobom nieupoważnionym.
8.Zastrzegamy sobie możliwość zmian w naszej Polityce Prywatności, o wszelkich zmianach poinformujemy Cię na łamach naszego serwisu lub poprzez e-mail.
Polityka prywatności wchodzi w życie z dniem 24 maja 2018

Definicja:
RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 7 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.